میخواهید یک متن انگلیسی برای پست اینستاگرامتان تایپ کنید که متوجه میشوید کلماتتان خشک شده است. قصد دارید یک تجربهی هیجانانگیز شخصی را در خاطراتتان ثبت کنید یا بخش رایتینگ آزمون آیلتس را بنویسید که میبینید در نوشتن جملهبندیهای درست، درمانده شدهاید! دقیقاً در چنین موقعیتهایی است که افراد، متوجه اهمیت نوشتن به زبان انگلیسی میشوند. کافی است بدانید که در این میدان نبرد، تنها نیستید و تعداد زیادی از آدمهای سراسر این سیاره، درست مثل شما نیاز به تقویت رایتینگ انگلیسی دارند. جای نگرانی نیست! در این مطلب از مرجع دانلود سفیرمال از صفر تا صد تقویت این مهارت را با شما در میان میگذاریم.
نوشتن ایمیلهای کاری مهم؟ انتشار مقالههای علمی دانشجویی؟ تایپ یک کپشن صمیمانه در سوشالمدیا؟ گرفتن نمرهی قبولی در آیلتس و تافل؟ چتکردن با یک دوست خارجی؟ همه و همه نیاز به ابزار قدرتمندی به نام رایتینگ دارند! نوشتن به زبان انگلیسی یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی در دنیای مدرن است. این توانایی مهم، فقط وسیلهای برای تفریح و گذراندن اوقات نیست، بلکه مهارتی است که شما را به دنیای وسیعتری از فرصتها و تجربیات، متصل میکند؛ ولی سوال اصلی اینجاست که چطور میتوانیم بازوهای رایتینگ انگلیسی مغزمان را تقویت کنیم؟ یادتان باشد که رایتینگ، یک مهارت است مانند بسیاری از مهارتهای دیگر! بنابراین مثل همهی آنها بدون تمرین و پشتکار، به نتیجه نمیرسد.
مهارت رایتینگ انگلیسی چیست؟
وقتی یک نفر میتواند متنها و جملات انگلیسی را با استفاده از ساختار، لغات و گرامر مناسب، بنویسید در رایتینگ انگلیسی، مهارت دارد. این مهارت شامل چند توانایی مختلف است و به شما امکان این را میدهد که افکار، ایدهها و احساساتتان را بهصورت واضح و منسجم، روی کاغذ یا صفحهی مانیتور پیاده کنید. این مهارت مخصوصاً در محیطهای تحصیلی و حرفهای، اهمیت خارقالعادهای از خود نشان میدهد و میتواند نقش درخشان و موثری در موفقیت شما داشته باشد. برای همین است که تقویت رایتینگ انگلیسی را تا این اندازه مهم میدانند.
انواع مهارت های رایتینگ انگلیسی
توانایی نوشتن به انگلیسی، بسته به هدف و مخاطبی که دارید، رنگوبوی متفاوتی به خود میگیرد. در ادامه شما را با انواع مختلف مهارتهای رایتینگ انگلیسی آشنا میکنیم:
نوشتن توصیفی (Description Writing)
وقتی تلاش میکنید تا اشیاء، مکانها، افراد یا احساسات را دقیقاً توصیف کنید، در حال نوشتن متن توصیفی هستید! باید طوری بنویسید که مخاطب شما بتواند ذهن یا احساس شما را کاملاً تصور کند. مثلاً توصیف یک روز آفتابی در حافظیهی شیراز یا توصیف احساساتی که هنگام تماشای یک فیلم داشتید!
نوشتن روایی (Narrative Writing)
در این نوع از رایتینگ انگلیسی، نویسنده داستانی را روایت میکند که البته میتواند واقعی یا تخیلی باشد. توضیح کامل اتفاقات، شناسایی شخصیتها و گفتگوی کاراکترهای داستانی، اجزاء نوشتن روایی به حساب میآید.
نوشتن تحلیلی (Analytical Writing)
ساده بگوییم: منظور از رایتینگ تحلیلی، همان مقالات علمی و پژوهشهاست! نوشتاری که شامل تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف و ارائهی نظرات و دلایل تخصصی باشد. هدف از نوع نوشتن، بررسی موشکافانهی یک موضوع و نتیجهگیریهای منطقی آن است.
نوشتن ترغیبی (Persuasive Writing)
تا به حال برایتان پیش آمده است که بخواهید در گفتگوهای متنی (مثل چت یا ایمیل) کسی را متقاعد کنید؟ منظور از نوشتن ترغیبی این است که در نوشتارتان، خواننده را راضی کنید تا نظرتان را بپذیرد یا یک کار خاص را انجام بدهد. مثلاً فکرش را بکنید که قصد فروش یک محصول را دارید. بدون توانایی در نوشتن متن ترغیبی، نمیتوانید مشتریان بالقوهتان را قانع کنید تا دستبهجیب شوند و محصول شما را بخرند!
نوشتن رسمی و اداری (Formal and Administrative Writing)
سبک آخر رایتینگ انگلیسی، نوشتن نامههای اداری، ایمیلهای خشک و رسمی، گزارشها و اسناد تجاری یا قراردادهای شرکتی است! این نوع از نوشتهها نیازمند این هستند که شما روی زبان رسمی، آداب و دیسیپلین اداری و لحن مودبانهی فضای کاری، مسلط باشید.
ساختار تقویت رایتینگ انگلیسی
چگونه زبان انگلیسی را تقویت کنیم؟ هیچ مهارتی بدون قاعده و ساختار نیست! برای نوشتن یک متن خوب به زبان انگلیسی هم لازم است که ساختار آن را متناسب با نوع نوشتهتان، تنظیم کنید. طبیعی است که ساختار یک مقاله با ساختار نامهای دوستانه، متفاوت است؛ اما بهطور کلی برای نوشتههای رسمی، سه بخش اصلی در ساختار تقویت رایتینگ انگلیسی وجود دارد:
مقدمه (Introduction)
در مقدمه باید هدفتان از نوشتن را کوتاه و شفاف به خواننده منتقل کنید. راستش را بخواهید در قسمت ابتدایی نوشتهتان، فرصت چندانی برای طول و تفسیر ندارید و باید در چند جملهی کوتاه، نظر خواننده را جلب کنید تا به خواندن ادامهی متن شما تشویق شود. خلاقیت، هنر و هوش، اینجا به کارتان میآید!
بدنه (Body)
نوبت به جزئیات و نکات مرتبط با موضوع اصلی میرسد! بدنه، مهمترین بخش یک نوشته است که شامل چند پاراگراف میشود و ایدهها و مفاهیمی که در ذهنتان هست را بیان میکند. فرقی ندارد که موضوع نوشتهی شما چیست؛ به هر حال در بدنهی متن، ریش و قچی دست شماست و میتوانید نظرات و شواهد و ایدههایتان را هر طور که میخواهید بنویسید. فقط نکته این است که نباید پیوستگی و منطق در این بخش، فراموشتان شود!
نتیجهگیری (Conclusion)
کار نتیجهگیری، مرور نکتههای مهم و جمعبندی کل متن است. نتیجهگیری باید بتواند تأثیری در ذهن خواننده بگذارد و او را در پایان متن شما به فکر فرو ببرد!
ویژگی های تقویت رایتینگ انگلیسی
با رعایت این چند نکتهی ساده اما طلایی، میتوانید متنی باشکوه و حرفهای بنویسید:
- شفافیت: متن باید طوری باشد که خوانند بتواند راحت آن را درک کند و پیام نویسنده بین پیچیدگیهای نوشتاری، گم نشده باشد.
- ترتیب منطقی: اطلاعات را با پیوستگی مشخصی ارائه کنید تا مخاطب متن شما را بهخوبی دنبال کند.
- گرامر و واژگان درست: اشتباهات گرامری و لغوی، اعتبار متنتان را یکباره زیر سوال میبرد. مراقب باشید!
- اصالت: کپیکاری ممنوع! ایدهها و نظراتتان باید اصیل و منحصربهفرد باشد. نگران نباشید و به ذهن خودتان اعتماد کنید.
- تناسب با مخاطب: متن باید با مخاطبی که برایش نوشتهاید سازگار باشد. انتخاب لحن مناسب و محتوای مرتبط، یکی از مهمترین مأموریتهای نویسندهی انگلیسی است.
مزایای تقویت رایتینگ انگلیسی
فکر میکنید اگر کسی بتواند پرقدرت به زبان بینالمللی انگلیسی بنویسد و بهراحتی پیام و نظراتش را به دیگران منتقل کند، با چه معجزههایی روبهرو میشود؟ مزایای تقویت رایتینگ انگلیسی بیشمار است؛ اما در این بخش تنها به چند مورد مهم آن، اکتفا میکنیم:
- توانایی ارتباطیتان ۱۸۰ درجه قویتر میشود.
- دریچه فرصتهای شغلی تازه و حرفهای برایتان باز میشود.
- نوشتن زیاد، باعث درخشش تفکر نقادانه و توسعهی ذهنی شما میشود.
- اعتماد به نفستان در بیان افکار و احساساتی که دارید، بیشتر و بیشتر میشود.
اهمیت تقویت رایتینگ انگلیسی
گفتن ندارد که انگلیسی، مهمترین و پرکاربردترین زبان بینالمللی در سراسر جهان است. داشتن مهارتها نوشتاری قوی در چنین زبانی به شما امکان میدهد تا با افراد و فرهنگهای مختلف ارتباط برقرار کنید و در محیطهای تحصیلی، کاری، فرهنگی، تکنولوژی، اجتماعی و… موفقتر پیش بروید. در یک کلام، بهبود این مهارت مهم، تأثیر شگفتانگیزی روی جنبههای مختلف زندگی شما میگذارد و سکوی پرتابی در کار و آیندهتان به حساب میآید!
روش های تقویت رایتینگ انگلیسی
اگر علاقهای به تکنیکهای رسمی و خستهکننده ندارید و بهدنبال روشهای هیجانانگیزتری میگردید، این پیشنهادها به داد شما میرسد تا در تقویت رایتینگ انگلیسی، متفاوت و خلاقانه عمل کنید:
در متنهای موردعلاقهتان غرق شوید!
کتابها یا نوشتههایی که به آنها علاقه دارید را انتخاب کنید و بارها و بارها به دقت بخوانید. وقتی از خواندن چیزی لذت میبرید، ناخودآگاه سبک نوشتاری، دایرهی لغات و حتی ساختار جملهبندیهایتان شبیه نویسندهی محبوبتان میشود. این کار به شما کمک میکند تا حس نوشتاری خود را تقویت کنید و ایدههای جدید نوشتن به ذهنتان برسد.
از نقشهی ذهنی (Mind Map) استفاده کنید
قبل از شروع نوشتن، کمی صبر کنید! افکارتان را در قالب یک نقشهی ذهنی سازماندهی کنید؛ یعنی کلیت متنی که میخواهید بنویسید را در نظر بگیرید و روابط بین آنها را در ذهنتان مثل یک تصویر، مرتب کنید. این روش مخصوصاً برا نوشتن مقالات علمی و داستانهای بلند، مفید است.
خودتان را رها کنید و آزادانه بنویسید!
برای چند دقیقه هم که شده، بیوقفه بنویسید، بدون اینکه نگران گرامر، جملهسازیهای غلط یا حتی املای کلمات باشید. فقط بنویسید و بگذارید هر چه که در ذهنتان هست تبدیل به متن شود! این تکنیک جذاب باعث میشود تا بتوانید فکری که در ذهنتان دارید را راحتتر بیان کنید و از دست انسداد نویسندگی (Writer’s Block) خلاص شوید. آزادنویسی (Freewriting) همچنین به شما اجازه میدهد تا با جریان ذهنتان ارتباط برقرار کنید و با خلاقیتهایی روبهرو شوید که اصلاً فکرش را هم نمیکردید!
از منابع هیجانانگیز غافل نشوید
ممکن است منابع نوشتاری رسمی، باعث دلزدگی شما از تقویت رایتینگ انگلیسی شده باشد؛ ولی ناامید نشوید! منابع هیجانانگیزی مانند پادکستها و دانلود کتاب صوتی انگلیسی باعث میشوند تا شما با واژگان و اصطلاحات جدید آشنا شوید و همچنین به درک بهتری از لحنهای مختلف گویندهها برسید. علاوه بر این دانلود مجلات مختلف مانند دانلود مجله delicious در حوزهی آشپزی و voge در مُد و فشن به کمک شما میآید تا با املای انواع واژههای تخصصی و دوستداشتنی، سبکهای نوشتاری خاص و انواع خلاقیت در نوشتن، مواجه شوید. بدون شک، چنین منابع رنگارنگ و متنوعی، انگیزهی یادگیریتان را چندبرابر میکند.
با نوشتن، بازی کنید
بهجای تمرینهای خشک و کسلکننده، به سراغ بازیهای نوشتاری بروید. مثلاً یک کلمهی تصادفی انتخاب کنید و با آن یک پاراگراف بنویسید یا بهصورت دستهجمعی «داستان ادامهدار» بسازید! به این صورت که یک کاغذ بردارید و هر نفر یک جمله به جملهی نفر قبلی اضافه کند تا داستانی عجیبوغریب و بامزه خلق شود. این بازیهای سرگرمکننده را فقط به چشم یک تفریح بیمعنا نگاه نکنید؛ بازیهای نوشتاری خلاقیت و تفکر سریع شما را بهطرز باورنکردنی بهبود میدهند.
یادداشتهای روزانه در سبکهای متنوع بنویسید
هر روز یک یادداشت کوتاه در سبکهای مختلف بنویسید. برای مثال یک روز نامهای عاشقانه، روز دیگر گزارش خبری و روز بعد یک نقد کوتاه از فیلمی که آن هفته تماشا کردهاید. تمرین جذابی که توانایی نوشتاری شما را در انواع لحنها و سبکها تقویت میکند.
چه کتابهایی برای تقویت مهارت رایتینگ زبان انگلیسی مناسب است؟
با توجه به سطحی که در آن هستید، میتوانید دانلود رایگان کتاب آموزش زبان انگلیسی مختص خودتان را انتخاب کنید. «پی دی اف inside reading 1» پایههای نوشتاری زبان انگلیسی شما را تقویت میکند و منبع مقدماتی عالی برای رایتینگ مبتدی به حساب میآید. همچنین کتابهای « IELTS Preparation & Practice Reading & Writing General Training» و « IELTS Preparation and Practice: Academic Readingand Writing» راهنمای کاملی برای آمادهسازی خواندن و نوشتن آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک معرفی میشوند. بنابراین اگر در ابتدای مسیر هستید، کتابهای مرتبط با نوشتار مبتدیان و اگر قصد شرکت در آزمونهای مهمی مثل آیلتس را دارید، دو منبع تمرینی رایتینگ آیلتس را انتخاب کنید.
جمعبندی
حالا شما به صفر تا صد تقویت رایتینگ انگلیسی و تکنیکهای مختلف آن، مسلط شدهاید. از تکنیکهای خلاقانه مانند آزادنویسی تا استفاده از منابع آموزشی معتبری مثل مجلات تخصصی و دانلود پادکست آموزشی را فراموش نکنید که قویترشدن اهرمهای ذهنیتان در نوشتن متن انگلیسی، یکشبه اتفاق نمیافتد و لازم است که برای تقویت این مهارت ارزشمند، زمان و انرژی خود را هزینه کنید تا به نتایج حیرتانگیز برسید!